Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ...


     Κόβουμε τετράγωνα φύλλα λεπτού χαρτονιού ή φύλλα αλουμινίου κατασκευών (που βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη χόμπι) με πλευρά 20 εκατοστά . Επιλέγουμε χαρτόνι με σχέδια ή κολλάμε λεπτό ύφασμα ροζ /γαλάζιο/λαχανί πουά ή καρό με ατλακολ . 
   
    Αφού στεγνώσει καλά , με ένα μολύβι με λεπτή μύτη και ένα χάρακα πολύ απαλά σχηματίζω τις διαγώνιους του τετραγώνου . Κόβω με ένα ψαλίδι από τις άκρες των διαγωνίων μέχρι 7 εκατοστά πριν το μέσον των διαγωνίων .  Τώρα οι άκρες του τετραγώνου χωρίστηκαν σε δυο κομμάτια . Διπλώνω το ένα κομμάτι προς το κέντρο παραλείπω το διπλανό και διπλώνω το επόμενο προς το κέντρο συνεχίζω μέχρι να διπλωθούν τα μισά κομμάτια και των τεσσάρων πλευρών!

    Με μια καρφίτσα συγκρατείτε τις πλευρές και καρφώνετε τον ανεμόμυλο από την καρφίτσα σε ένα όμορφο ξυλάκι το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από φυτώρια(αυτά που στηρίζουν τα φυτά) ή από παραλία ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο στο οποίο θα καρφιτσώσετε πολλούς διαφορετικούς ανεμόμυλους (καλύτερα πλαστικούς) και θα το χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικό στο τραπέζι του μπαλκονιού ή του κήπου σας !

     Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως δωράκια για τα παιδάκια σε παιδικό πάρτι ή σαν χαρούμενη ενασχόληση με το παιδί σας! Εαν χρησιμοποιήσετε φύλλο πλαστικού πχ από σουπλά παιδικά τα έχετε και για το μπαλκόνι σας !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου