Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

CUPCAKES !

H νέα μόδα θέλει τα κεκάκια να τα λέμε cupcakes . Μικρά χαριτωμένα κεκάκια διακοσμημένα με ιταλική μαρέγκα , ζαχαρόπαστα , βουτυρόκρεμα ( buttercream ) , marshmallows , καραμελίτσες , σοκολάτα και ο,τι άλλο σκεφτείτε!Δοκιμάστε παίξτε με τα υλικά σας , αυξομειώστε τα και πειραματιστείτε . Εμείς καταλήξαμε σε αυτή την συνταγή . Δοκιμαστής : ο άντρας μου! ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΣ!
Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα . Η μικρή ποσότητα που χωρά κάθε φορμάκι είναι μια μέθοδος ελέγχου των θερμίδων που καταναλώνουμε ! Χρησιμοποιήστε τα για τα παιδικά πάρτυ ή σαν επιδόρπιο που θα προσφέρετε σε καλεσμένους , ακόμα και για το σχολείο του μικρού σας ή για τον γάμο σας !Είναι το απόλυτο hip μαζί με τα macarons για τους γάμους ! Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να τα αγοράστε  φτιάξτε τα! Αν σκεφτεί κανείς οτι το κάθε ένα πωλείται το λιγότερο 1,5 με 2 ευρώ συμφέρει να αφιερώσετε λίγο χρόνο! Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες - περισσότερες απο τα απλά κέικ !

Η συνταγούλα μου:
Η συνταγή δίνει 24 κεκάκια

190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
160 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
225 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου για 1ωρα (επειδή η μαργαρίνη θα επηρεάσει το τελικό   χρωμα την πιο λευκή απόχρωση έδωσε το super fresco)
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγα μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml γάλα πλήρες
βανίλια ή όποια άλλη γεύση θέλετε!( το αμύγδαλο (almond) δίνει πολύ ντελικάτη γεύση αλλά στα Σούπερ μάρκετ θα βρείτε κεράσι πορτοκάλι λεμόνι μέντα κ.α.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 oC .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια , τα κοσκινίζουμε δυο φορές και το βάζουμε στην άκρη .
Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (περίπου 7 λεπτά ) στη συνέχεια προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη . Χτυπάω για 6 λεπτά .Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα καθώς το πολύ χτύπημα θα κάνει τα κέικ πιο αφράτα και αέρινα .
 Προσθέτω τα αυγά ένα ένα χτυπώντας  καλά πριν ρίξω το επόμενο .
Στο ποτήρι με το γάλα βάζω την βανίλια ή όποιο άρωμα έχετε επιλέξει . Αρχίζω εναλλάξ να ενσωματώνω τα αλεύρια και το γάλα .  Λίγο αλεύρι (χτυπάω) λίγο γάλα (χτυπάω) αλεύρι -γάλα-αλεύρι -γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Γεμίζω τα χάρτινα φορμάκια μέχρι τα 2/3 και ψήνω για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά . Κάντε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 15 λεπτά . Μόλις βγουν τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για 5 λεπτά και τα αποθηκεύω σε κουτιά ή γυάλες ! 
Η βουτυρόκρεμα σε επόμενο post!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου