Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΪΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFIN ME ΚΡΥΜΜΕΝΟ FROSTING.....



Απλά δεν υπάρχουν.. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω..
Η συνταγή προέρχεται από ένα απίστευτα παλιό εγγλέζικο βιβλίο που κρύβει θησαυρούς αλλά δυστυχώς βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποσύνθεση..Είναι super ιδέα για παιδικά παρτυ ή ακόμα και για έκπληξη στο εταίρο ήμισυ..Νομίζω πως θα το εκτιμήσει δεόντως..

Παραθέτω την συνταγή:

για τα κεκάκια:

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα (όσο πιο bitter τόσο πιο καλά 70% κακάο)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι  baking powder
1/2 κουταλάκι  σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1+1/4 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι βανίλια extract ή 1 λοβό ή σκόνη
1/2 κούπας sour cream , επειδή είναι λίγο δύσκολο να την βρούμε αντικαθιστούμε με στραγγιστό γιαούρτι στην ίδια ποσότητα

υλικα για το frosting
1 +3/4 κούπες ζάχαρη 
3 μεγάλα ασπράδια από φρέσκο αυγό (όσο πιο φρέσκο τόσο καλύτερα)
1/4 κουταλάκι κρεμόριο ( το βρίσκουμε σε όλα τα Σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά, στα αγγλικά λέγεται cream of tartar)
1 κουταλάκι βανίλια απόσταγμα (υγρή βανίλια την βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ)
1/2 κουταλάκι αμυγδάλου απόσταγμα (σε υγρή μορφή το βρίσκουμε ως almond extract στα Σούπερ μάρκετ μαζί με την βανίλια  )όλα τα αποστάγματα τα βρίσκουμε σίγουρα στο carrefour και τον  θανοπουλο .

υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

2 κούπες (περίπου 350 γραμμάρια) κουβερτούρα όχι πολύ bitter
3 κουταλιές σούπας λάδι κανόλα ή  ηλιέλαιο όποιο σπορέλαιο έχετε (καλύτερα όχι ελαιόλαδο καθώς έχει δυνατή γεύση )

εκτέλεση :
κεκάκια  

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 °C .  
 Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλύτερα με σπάτουλα σιλικόνης (μαριζ) . Μόλις υγροποιηθεί η σοκολάτα βάζουμε το μπόλ στην άκρη μέχρι να κρυώσει (λίγα λεπτά) .
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύω το αλεύρι , την σόδα , το  baking powder και το αλάτι .
Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο με την ζάχαρη . Ελαττώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω την σοκολάτα . Μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα επαναφέρω την ταχύτητα στην μεσαία σκάλα και προσθέτω τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να χτυπηθεί καλά το προηγούμενο για να  προσθέσω το επόμενο  . Προσθέτω την βανίλια , χτυπάω για 1 λεπτό και προσθέτω και την sour cream(ή το γιαούρτι εάν δεν βρω sour cream) .
Χαμηλώνω πάλι την ταχύτητα και προσθέτω το μισό μείγμα του αλευριού και χτυπάω. Προσθέτω 1/2 κούπα νερό και χτυπάω.Προσθέτω και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και χτυπάω.
Σε ένα φόρμα για muffin τοποθετώ χάρτινες θηκούλες (τις βρίσκω σε Σούπερ μάρκετ ή σε ζαχαροπλαστείο ή φούρνο) . Γεμίζω τις θηκούλες μέχρι τα 2/3 και ψήνω στους  175 oC για 15-18 λεπτά . Ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα αν έγιναν . Τα αφήνω σε μια σχάρα να κρυώσουν .
frosting
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύω τα ασπράδια , το κρεμόριο , 1/4 κούπας νερό και την ζάχαρη . Χτυπάω με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ένα -δυο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν τα ασπράδια  . Βάζω το μπόλ πάνω σε μπαίν μαρί (κατσαρόλα με νερό που βράζει οχι πάρα πολύ δυνατά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 12 λεπτά μέχρι να  σφίξει . Εάν έχετε θερμόμετρο καραμέλας θέλουμε να είναι γύρω στους 85oC το μείγμα . Αποσύρουμε απο το μάτι ,προσθέτουμε την βανίλια, το  εκχύλισμα αμύγδαλου και χτυπάμε ακόμα δύο λεπτά .  Βάζουμε το frosting σε ενα κορνέ και φτιάχνουμε πάνω στο κάθε κεκάκι ένα κώνο σάν σπιράλ με ύψος περίπου 5 εκατοστά .
επικάλυψη σοκολάτας  
Σε μπαίν μαρί βάζουμε την σοκολάτα και το λαδάκι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι γυαλιστερό και λείο . Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά .
Βάζουμε τήν επικάλυψη σε ένα μπολάκι και κρατώντας τα muffin  απο το κάτω μέρος τα βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα στη σοκολάτα . Τα γυρίζουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα .

Η συνταγή αυτή έχει λίιιγο παίδεμα αλλά αξίζει...
Καλή επιτυχία !!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου