Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

κεκάκια μέσα σε αυγό !


      Η ιδέα αυτή έχει την πλάκα της ! Εν όψει και Πάσχα θα έχει και την τιμητική της ! Δεν χρειάζεται να τσουγκρίσετε βρασμένα αυγά -μιας και κανείς δεν τα τρώει στο τέλος - ! Τσουγκρίστε αυγοκεκάκια !
     Φτιάξτε κλασσικά την αγαπημένη σας συνταγή για κεκάκια και αντί να τα ψήσετε μέσα σε φόρμες , ψήστε τα μέσα σε αυγουλάκια !! Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν ! Μη σας πω και οι μεγάλοι !!
      Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε κάτω συνθετικό άχυρο χρωματιστό ή φυσικό και βάλτε πάνω τα αυγουλάκια χωρίς να τα σπάσετε . 
     Διακοσμήστε τα με ότι μπορείτε να φανταστείτε ! Μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα αυγά αφού τα ψήσετε , φύλλα χρυσού ή να τα περάσετε με ασπράδι αυγού και να τα κυλίσετε σε άμμο θαλασσινή ! Επίσης αν ανακατέψετε ζάχαρη άχνη με απειροελάχιστο νερό μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα την οποία θα χρησιμοποιήσετε σαν κόλλα ! Τώρα κολλήστε πάνω στα αυγά σας κουμπιά , φιογκάκια , λουλουδάκια φτερά , πούπουλα και οτι άλλο βρείτε μπροστά σας!
      Εάν δεν τα σπάσετε θα διατηρηθούν "φρέσκα" για 4-5 μέρες ! Όλες μας έχουμε κάπου διάσπαρτες κορδελίτσες απο κουτιά κτλ . Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να αποκτήσουν χρησιμότητα  : δέστε γύρω απο κάθε αυγουλάκι και μία κορδέλα !

Συνταγή για κεκάκια σοκολάτας θα βρείτε εδώ!
Συνταγή για κεκάκια βανίλιας θα βρείτε εδώ!  και  εδώ!

          Πλένετε πολύ καλά τα αυγά σας και ανοίγετε στην μία κορυφή μία τρυπούλα περίπου ένα εκατοστό ώστε να χωρά να βγεί όλο το περιεχόμενο του ! Ξεπλένετε καλά και αφήνετε να στεγνώσουν ! 
          Ετοιμάζετε την συνταγή σας κανονικά και αντί να γεμίσετε φορμίτσες γεμίζετε τα αυγουλάααακια !
         Το γέμισμα έχει μια ψιλοταλαιπωρία αλλά εγώ για ευκολία χρησιμοποιώ μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη στην οποία βάζω το μείγμα . Με αυτό τον τρόπο γεμίζω εύκολα τα αυγά μου! Ένας άλλος τρόπος είναι ένα χωνί με λεπτό άκρο ! Για να σταθεροποιώ τα αυγά μου και να μην κατρακυλούν όταν τα γεμίζω χρησιμοποιώ μια αυγοθήκη της μικρής ή την θήκη στην οποία πήρα τα αυγά !
         Τοποθετώ τα αυγά μου σε φόρμα για muffin και ψήνω κανονικά , στην ίδια θερμοκρασία  αλλά για λιγότερο χρόνο καθώς είναι μικρή η ποσότητα μέσα στο αυγό !
        Επίσης για τα σοκολατένια μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσσο , ζεσταίνοντας με 3 κουταλιές βούτυρο , 1 κουταλιά κακάο , 2 κουταλιές κονιάκ , 3 κουταλιές νερό και 5 κουταλιές ζάχαρη ! Μόλις ψηθούν μπορείτε να διοχετεύσετε μέσα στο αυγουλάκι απο την τρυπούλα αυτό το γλάσσο οπότε τα κεκάκια σας θα γίνουν υγρά και ζουμερά !



καλό πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου