Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Όμορφα Πασχαλινά Αυγά !

Σιγά σιγά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι μας με αντικείμενα που παραπέμπουν στο Πάσχα ! Χθές είχα πάει στον κομμωτή μου τον Άγγελο (Α22 , Λ. Κηφισίας 361 Κηφισιά , 210 6201869) και το τρελλό αγόρι είχε κέφια μεγάλα ! Είχε ολοκληρώσει και την πασχαλινή διακόσμηση ....  με μικρά , μικρά "κοτέτσια" σε country ύφος !! Φωτογραφίες μέσα στην εβδομάδα ...
Απλά πήγε , πήρε κορδέλες , αυγουλάκια , κοτούλες και άχυρο και δημιούργησε !! Η πλάκα είναι οτι μου έβαλε ιδέες να κάνω και εγώ το σπίτι πασχαλινό !!

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με αυγουλάκια!

Ιδέα πρώτη White on white :
Αγαπώ το λευκό οπότε θα ξεκινήσω με αυτό ! Πάρτε αυγουλάκια και στο πάνω μέρος ανοίξτε μία μικρή τρυπούλα ώστε εάν γυρίσετε το αυγό ανάποδα να μπορεί να βγεί όλο το περιεχόμενο του !  Με ένα πινέλο βάψτε τα λευκά με τέμπερα ή με ότι άλλο υλικό θέλετε ή απλά πάρτε άσπρα αυγά . Μόλις στεγνώσει καλά , με το σωληνάριο πιέστε πάνω στο αυγό μικρές κουκίδες χρώματος ή κάντε γραμμούλες .


Ιδέα δεύτερη σοκολατένια αυγά !!!

Αδειάστε με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε πιο πάνω μερικά αυγά , καλύτερα σε μικρό μέγεθος ή αυγά από ορτύκι ή γενικά μικρά μικρά αυγά . Πλένουμε εξαιρετικά καλά με άφθονο ξεστό νερό τα αυγά ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα εσωτερικά . Τα βάζετε για λίγο με την τρύπα προς τα κάτω και μετά απο κανένα τέταρτο ολοκληρώνετε το στέγνωμα με μια μπατονέτα .
Λιώστε σοκολάτα σε μπαίν μαρί και ανακατέψτε  μέχρι να έρθει  σε θερμοκρασία δωματίου .   Στερεώνετε  το αυγό  σε μία αυγοθήκη και
μέσω της τρυπούλας που έχουμε ανοίξει γεμίζουμε τα αυγά με την σοκολάτα . Τα αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και βάζουμε το καθένα σε σακουλάκι διάφανο κλείνοντας το με μια όμορφη χρωματιστή κορδέλα ! Για πιο εύκολο γέμισμα , βάλτε την σοκολάτα σε μια σακούλα κορνέ με μια λεπτή μύτη ή κόψτε πολύ λίγο την άκρη και μην βάλετε μύτη .

Ιδέα τρίτη :
Βάψτε τα αυγά σας χωρίς να τα αφήσετε πολύ ώρα ώστε να έχουν παστέλ αποχρώσεις ! Αναμείξτε κόκκινο και μπλέ για να πάρετε μώβ ! κάντε διάφορες δοκιμές . Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ χρώματα ζαχαροπλαστικής για να βάψω τα αυγά μου . Μόλις ολοκληρώσετε την βαφή φτιάξτε ένα μείγμα ίσων αναλογιών νερού-αλεύρου σε ένα πιάτο βαθύ . Περάστε ένα λεπτό στρώμα το αυγό σας και τυλίξτε γρήγορα κλωστή χρωματιστή ! Το μείγμα αυτό το βάζουμε για να κολλήσει και να μην φεύγει πάνω κάτω η κλωστή . 
Ιδέα τέταρτη : Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα !!???
Κόψτε  πατουσάκια , λειρί , στόμα και φτερά απο τσόχα !Κολλήστε τα με την αλευρόκολλα που φτιάξαμε για τα παραπάνω αυγά ! και φτιάξτε κοτοπουλοαυγουλάκια!!
Ιδέα πέμπτη :  Diving eggs!
Ε ! αυτά τα αγάπησα με το που τα είδα !! Προτείνονται για αυτούς που στον ύπνο τους ονειρεύονται θάλασσες , σκι , καταδύσεις , κοκτείλ , αμμουδιές.... Τι θα χρειαστείτε ?

Τσόχα μαύρη κομμένη σε σχήμα βατραχοπέδιλο , καλαμάκια , καπάκια από μπουκαλάκια νερού ένα μαρκαδόρο , αλευρόκολλα , λωρίδες από χαρτί χρωματιστό , βαφή αυγών ή χρώμα ζαχαροπλαστικής !
Βάζετε σε ένα μπόλ υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής και βουτάτε τα αυγά μέχρι λίγο πιο κάτω από την μέση .  Τα βάζετε στο αυτοσχέδιο stand να στεγνώσουν με το βαμμένο μέρος προς τα κάτω !


Κόβετε την τσόχα σε σχήμα βατραχοπεδιλάκι και την κολλάτε με  την αλευρόκολλα . Στο μέσον του λευκού τμήματος κολλάμε με την αλευρόκολλα μία λεπτή λωρίδα υφάσματος ή χαρτιού χρωματιστού και πάνω σε αυτή κολλάμε το καπάκι και κάνουμε με τον μαρκαδόρο δύο βουλίτσες . Δίπλα στο καπάκι κολλάμε το καλαμάκι και  έτοιμα!!
Ιδέα έκτη : Τα χρυσά αυγά!!
Αυτά είναι ιδιαίτερα εύκολα να τα φτιάξετε! Τα ψεκάζετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σπρέι ή κολλάτε με αλευρόκολλα πάνω στα βρασμένα αυγά φύλλα χρυσού ή από ασήμι  . Θα χρειαστείτε 1,5 φύλλο για κάθε μεγάλο αυγό !
Ιδέα έβδομη : Honey Bunny!
Κόβετε σχηματάκια αυτάκια , πατουσάκια , δοντάκια απο τσόχα λευκή και τα κολλάτε με αλευρόκολλα !

Ιδέα όγδοη : Ladybird eggs! 
Βάψτε τα αυγά σας κόκκινα και κόψτε και ζωγραφίστε πάνω τους με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής , κολλήστε με αλευρόκολλα τα ποδαράκια απο κορδονάκι . 
καλή επιτυχία!!

1 σχόλιο: