Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Magnolia's Vanilla cupcakes!


      Εδώ και καιρό πέφτω και ξαναπέφτω πάνω στην συνταγή της διάσημης Νεοϋορκέζικης patisserie Magnolia  Bakery για τα Vanilla cupcakes ... και όλο έλεγα να την δοκιμάσω και όλο το άφηνα... Ήρθε λοιπόν χθές η ώρα τους !  H συνταγή που σας παραθέτω είναι αυτή που έχει δημοσιεύσει στο βιβλίο του το εν λόγω ζαχαροπλαστείο ! Aν και πολυδιαφημισμένο οι γνώμες διίστανται , πάντως η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερα νόστιμη . Τα κεκάκια που βγαίνουν είναι αφράτα , αρωματικά και πολύ γευστικά ! Γίνονται εύκολα και με υλικά που έχουμε όλες στα ντουλάπια μας ! Δοκιμάστε τα!

υλικά:

1+ 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1+ 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα
άρωμα βανίλιας (ιδανικά τους μισούς σπόρους απο ένα λοβό βανίλιας)

εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 °C . Σε ένα ταψάκι για cupcakes βάζω 12 θηκούλες χάρτινες .

Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύω τα αλεύρια και τα κοσκινίζω .

Στο μπόλ του μίξερ βάζω το βούτυρο και το χτυπάω μέχρι να μαλακώσει . Προσθέτω σταδιακά την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει !

Ένα -ένα προσθέτω τα αυγά ενσωματώνοντας καλά το καθένα πριν προσθέσω το επόμενο . Τώρα εναλλάξ προσθέτω την βανίλια , με το γάλα και τα αλεύρια σε τρείς δόσεις , ομογενοποιώντας  καλά το μείγμα πριν την επόμενη προσθήκη  . Με μια σπάτουλα καθαρίζω τα τοιχώματα του μπόλ και φροντίζω να ενσωματωθούν όλα μέσα στο μείγμα μου .

Μεταφέρω το μείγμα στα φορμάκια γεμίζοντας τα κατά τα 3/4 . Ψήνω στους 175°C στον αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα .
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα διακοσμώ με γλάσσο που θα βρείτε εδώ!!



delicious...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου